Lélek

Hiszek a jóban,hiszek az őszinte,belülről áradó szeretetben,hiszek a lélek erejében,és hiszek benned!Hiszek abban amit csodának hívunk..pedig a csoda nem más,mint a lélek és a lélekből áradó szeretet ereje…és ez a csoda…ez bennünk van. Melin Cedamus.

 

A csakrák és a meditácó

 

A csakra szó szanszkrit eredetű és jelentése: kerék. Azoktól ered ez az elnevezés, akik látók és látják az aurát, a csakrákat és minden olyan dolgot,ami az öt érzékszervünkön túl van. A csakrák forognak, tiszta állapotban szép fényesek és a szervezet energia áramlását biztosítják.

 

Amikor valamilyen diszharmónia van a testben, a csakrák azonnal jelzik azt. Minden csakra különálló, mégis összefügg egymással. 7 fő csakránk van.

 

 Az alsó 3 a földdel, a materiális világgal függ össze, a  4.-5. az érzelmekkel, a 6.-7. a spirituális világgal köt össze minket.

 

Gyökércsakra:  a legalsó csakra, az anyagi helyzet, a leföldelés, család, színe: a piros, drágaköve a topáz.

Szexcsakra: szexualitás, alkotói tevékenység, termékenység, színe: a narancs, drágaköve az opál.

Napfonatcsakra: energetizálja a szervezet működését, a színe: a sárga, drágaköve a smaragd.

Szívcsakra: szeretet adás, elfogadása, elfogadás, színe: a zöld/ vagy a rózsaszín, drágaköve az ametiszt.

Torokcsakra: a kommunikáció, kimondott szó, érzés, színe: a kék, drágaköve a lapis lazuli.

3.szem csakra: a belső látás, a megérzések, intuíciók: színe: az indigókék, drágaköve a hegyikristály

Korona csakra: a tiszta gondolkodás, tisztánlátás, emlékezés, színe: az ibolyakék/vagy fehér, drágaköve a rubin.

Amikor a csakráinkat tisztítani, összehangolni szeretnénk, mindig nyugodt körülmények között tegyük, előtte zuhanyozzunk, kapcsoljunk ki minden készüléket, a telefonokat, mobilokat is! Kényelmes öltözékben csináljuk, adjunk elegendő időt magunknak. Lábunkat tegyük egymás mellé, soha ne keresztbe, és üljünk kényelmesen, a kezeinket a combunkon nyugtatva. Eleinte jobb ülve csinálni a gyakorlatokat, mert fekve bele aludhatunk.

A cikk következő részében a meditáció gyakorlati részén vezetjük végig a kedves olvasóinkat.  Szeretettel: ANDREA JÓSNŐ

ELÉRHETŐSÉGEM: 0690 900-650/443    DÍJUNK: 350 ft/perc

 

 

A csakrák és a meditó 2

 

Zuhanyozz le, mosd le magadról a napi rád rakódott koszt- ez fizikailag is és mentálisan is felkészíti a testet. Kényelmes öltözékben csináld a meditációt. Ülj kényelmesen,lábad, ha lehet érintkezzen a földdel. Kezeidet ne tedd keresztbe, a combodon nyugodjanak.

Nagyon fontos, hogy előtte lazítsd el magad, ne zaklatottan fogj neki.

Végy mély levegőt-engedd le a hasadba, majd miközben kifújod, lazítsd el a fejed tetejét, a arcod, a homlokod.

Mély levegő, minden levegővétel és kifújás után lazítod a vállad, karod, kezed, hasad, combod, lábad.

Amikor már mélyen és egyenletesen lélegzel, képzeletben engedj le a gyökércsakrádból egy fonalat a föld szívébe. Érezd a föld energiáját, ahogy följön a fonalon és szétárad a testedben. Ugyanígy képzeld el a fejed tetején egy ezüst fonalat,amint az Univerzumhoz, a naphoz, Holdhoz, csillagokhoz kapcsolódik és az energia átjön a fejed tetején keresztül.

Most már nyugodt vagy, mélyen lélegzel, megkezdheted a tisztítást.

Képzeld el a gyökércsakrádat mint vörös forgó tölcsért. Nézd meg találsz-e rajta piszkot, egyenletesen forog-e, mi

Amikor már mélyen és egyenletesen lélegzel, képzeletben engedj le a gyökércsakrádból egy fonalat a föld szívébe. Érezd a föld energiáját, ahogy följön a fonalon és szétárad a testedben. Ugyanígy képzeld el a fejed tetején egy ezüst fonalat,amint az Univerzumhoz, a naphoz, Holdhoz, csillagokhoz kapcsolódik és az energia átjön a fejed tetején keresztül.

Most már nyugodt vagy, mélyen lélegzel, megkezdheted a tisztítást.

Képzeld el a gyökércsakrádat mint vörös forgó tölcsért. Nézd meg találsz-e rajta piszkot, egyenletesen forog-e, milyennek érzed: hidegnek vagy melegnek?  Ha nem-tisztítsd le és képzeld el azt hogy -ragyogó tiszta vörös fény árad be és feltölti. Amikor már érzed, hogy meleg léphetsz tovább a szexcsakrádhoz.

A szexcsakra narancssárga színű- megnézed itt is tiszta-e, egyenletesen forog-e, ha nem, akkor megtisztítod- amíg azt nem látod hogy fényes narancssárga színe van és tiszta, meleg.

Utána léphetsz a napfonatcsakrádhoz- ami sárga színű- megvizsgálod-megtisztítod, ha szükséges- és feltöltöd, amíg szép fényes sárga színű lesz, tiszta és meleg.

Következik a szívcsakra- zöld színben látod- megnézed tiszta-e, ha nem megtisztítod és feltöltöd. Szép, fénylő zöldnek fogod látni, és melegnek érezni.

Fontos, hogy a forgó tölcsért ne csak elől képzeld el, hanem a hátad mögött is, mintegy folytatásaként az elől lévőnek!

Következő cikkünkben folytatjuk a meditáció leírását lépésről-lépésre.

 

 

A TÉR TISZTITÁS

A belső világunkat a lakásunk pontosan visszatükrözi.

 Ahogy kívül-úgy belül – Hermész Triszmegisztosz híres mondatát biztosan hallottuk már.

Sokan sokfélét mondanak. Vannak, akik szerint ez butaság, semmi értelme. Vannak, akik rendszeresen végzik és tudják, tapasztalják a hatását.

Mivel magam is rendszeresen csinálom, azok közé tartozom, akik igazolni tudják az áldásos működését.

Az ugye természetes, hogy mindennap reggel-este megmosakszunk, lefürdünk. Egy izzasztó sport után szintén. Hetente takarítjuk, portalanítjuk a lakásunkat. Az a tér, ahol élünk legalább annyira fontos, hogy tisztítva legyen minden energetikai szennyeződéstől. Sokkal könnyebb lesz a lelkünk, javítja a hangulatunkat és a közérzetünket. Sokszor az egészségünk is javulni kezd! Sokkal frissebbek, energikusabbak, kreatívabbak leszünk. Az évek alatt nagyon sok energetikai lenyomat képződik a lakásban, irodában, bárhol, ahol megfordulunk. Veszekedések, viták, haláleset miatti gyász, olyan légkört teremt, amiben hosszú ideig tartózkodva az életünk összezavarodhat, legyengülhetünk, elakadhat az anyagi helyzet, megbetegedhetünk. Amikor tértisztítást csinálunk, eltávolítunk minden nehéz és visszahúzó energiát.

De: NEM a tértisztítás rituáléjával kezdjük, hanem egy alapos lomtalanítással.

 Menj le a pincébe és ott is rakj rendet, menj a padlásra ott is végezd el a lomtalanítást. A pince a tudattalant szimbolizálja. Ha ott rendetlenség van, akkor elnyomod rendesen a problémádat. A padlásod a jövő. Ha ott káosz van, milyen a jövőképed vajon? Minden helyiségben. Minden fiókban és polcon. Régi újságok, ruhák, játékok, nem használt tárgyak, valamire jó lesz még cuccok. Ruhásszekrényben, cipős szekrényben. Ne sajnáljuk kidobni a rossz emlékeket ébresztő tárgyakat, fényképeket. Fájdalmas szakítással végződő régi szerelemtől kapott ajándékokat. (Fontos: csak a saját holmiddal tedd ezt. A család többi tagját vond be, tegyenek ők rendet a saját kis portájukon, ne más helyett dobjuk ki a tárgyait.)

Fekete zsákba pakoljuk ezeket és ajánljuk fel szervezeteknek, vagy másnak, akinek még jó lehet, a ruhákat, tárgyakat.

Ha ezzel megvagyunk és alaposan kiszórtunk mindent, jöhet a takarítás, porszívózás, felmosás, függönytisztítás, portörlés, ablakmosás, bútorelhúzás: azaz a rendes takarítás.

Amikor nekilátunk ezeknek a feladatoknak a legjobb időpontja a csökkenő Hold 2 hete, tehát bőven van időnk mindezeket végigcsinálni! Ugyanis nem könnyű feladat megválni emlékektől, dolgoktól. A csökkenő Hold energiája segít elengedni, nem csak fizikai szinten, hanem lelkileg is!

a már készen vagyunk és a csökkenő Hold levegős jegyben jár: Mérleg-Ikrek-Vízöntő valamelyikében, akkor fogjunk hozzá magához a tértisztításhoz.(A HOLDNAPTÁR-akban feltüntetik, megtalálható sok helyen mikor-milyen jegyben jár a Hold.

Maga a szertartás általában 1-1,5 óra attól függően, hány helyiségből áll az otthonunk, mert mindenhova be kell mennünk.

A tértisztítás során én csengőt, sót, füstölőt, gyertyákat és virágokat használok. Meghívom égi segítőimet, Mestereket, angyalokat ( bárkit lehet, akit úgy érzünk, fentről támogat). Fehér ruhában vagyok és minden kör után vagy kezet és arcot mosok, vagy lezuhanyozom, letisztítandó a szennyeződést, ami nem látszik, de ott ragadhat.

És mikor érdemes elvégezni?

-negyedévente

-ha haláleset történt a családban

-költözés után, az új helyen

-komolyabb vita, veszekedés, vagy szakítás után

-betegségek után

és bármikor, ha változást szeretnél az életedbe, vagy úgy érzed kissé nyugtalan, kiegyensúlyozatlan vagy.

Természetesen nem csak a tértisztítástól fog az életed megváltozni, de az első lépést megtetted. Jelezted magadnak az igényt a változásra.

Fontos: ne rohanj. Senki se hajt, nem követeli, hogy hamar végezz. A saját tempódba haladj és meg is lesz az eredménye. Otthonodban az energiák érezhetően felfrissülnek, felragyognak  és a benne élők is sokkal kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak lesznek.H

SZERETETTEL AJÁNLOM MINDENKINEK! ANDREA JÓSNŐ    Elérhetőségem: 0690 900-650/443  Díjunk: 350 ft/perc

 

 

 

A csillagjegyek  és a szerencseszámok

 

Amikor a szerencséről beszélünk, mindenki a nyereményekre gondol, lottóra és egyéb szerencsejátékokra.  Pedig a szerencse nem csak ezzel azonos: szerencsés az, akinek egy nehéz kimenetelű ügye számára kedvezően alakul, szerencsés lehet egy ideális partner megismerésében, egy nagyon jól fizető állás elnyerésében, sikeres valamely betegség gyógyulása.

Események sora lehet nagyon szerencsés. Ettől függetlenül minden csillagjegynek vannak szerencseszámai, ezt meg lehet tanulni használni. A számoknak üzenet értékük van, minden számnak van jelentése is. Irányítani nem lehet a szerencsét, ám a hozzáállásunkkal, odafigyelésünkkel, a napi ritmus megfigyelésével be lehet vonzani azokat az eseményeket, amire azt mondjuk: igazán szerencsés vagyok, hogy ez velem történt meg. Ebben benne van nyeremény is, ám ne csupán ez legyen a cél. Ha megkapjuk, örüljünk, legyen leosztás belőle, akkor beindítjuk a körforgást és soha nem fogjuk a veszteséget megélni.

 

Használjuk például úgy, hogy ezeken a napokon intézkedünk, tárgyalunk, küldünk jelentkezést munkaügyben, megfigyeljük, ezeken a napokon milyen dolgok történnek, azt, hogyan éljük meg. Ne minősítsük. Csak figyeljük

 

 

Kos. 9, 3  ( 12, 18, 81, 21)

 

Bika: 6, 5  (15, 51, 41, 24)

 

Ikrek: 5, 7 ( 23, 51,16, 61)

 

Rák: 7, 3 (  61, 25, 12, 21)

 

Oroszlán:  1, 4   (13, 31,)

 

Szűz: 5, 7  ( 32, 52, 16)

 

Mérleg:  6, 5  ( 23, 24, 42)

 

Skorpió:  9, 2  ( 18, 81, 27)

 

Nyilas:  3, 6  ( 12, 21, 30, 24)

 

Bak: 8, 2, 4  ( 17, 71, 26)

 

Vízöntő: 8, 6 ( 44, 88,24)

 

Halak: 3, 4 ( 31,22, 21)

 

Használjuk nyugodtan ezeket a számokat a születésnapunk számaival együtt, de mint írtam, ne csupán a nyereményre.

Szeretettel: Andrea jósnő